Køkken i egetræ | Få et nyt køkken i eg hos Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
et egetræ på en eng med solopgang

Egetræskøkken — snedkerkøkken i egetræ

Vil du gerne invitere naturen indenfor? Så er et egetræskøkken en smuk og levende løsning, der sætter en afslappet nordisk stemning i køkkenet. Vi arbejder udelukkende med bæredygtigt egetræ og det bliver kun smukkere med årene.

Med et køkken i egetræ får du:

Få designet dit personlige køkken i egetræ

Egetræ er et nemt materiale at indrette med. Du kan holde det helt rent og enkelt — eller du kan matche og mikse med alverdens farver og materialer. Ofte kombinerer vi egetræ med linoleum, der både kan tilføje kontrast og farve — og skabe ro i rummet med sin satinmatte overflade.

Fordelen ved et ægte snedkerkøkken i egetræ er også, at du får fuldstændig frie hænder. Her er der ingen faste mål, der skal klemmes ind i dit køkken. Vi udnytter hver en centimeter, som du helst vil have det. Og vi hjælper dig med at designe et køkken, der klæder dine rum og rammer.

Bæredygtigt køkken i egetræ

Et egetræ kan blive flere hundrede år gammelt — så det er skovens egen historie, du får hjem i dit køkken. Men det er vigtigt for os, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at genskabe. Derfor er vores egetræskøkkener udelukkende produceret af træ, der stammer fra skove, der bliver drevet bæredygtigt. Træet til dit køkken kan spores helt fra træets oprindelige hjem i naturen til det lander i vores snedkeri.

Hvilket look skal dit egetræskøkken have?

Nyt, ubehandlet egetræ har en lys overflade med karakteristisk åretegning. Men træ er et levende materiale, der ændrer sig med sine omgivelser — afhængigt af årstider, temperatur og luftfugtighed. For at bevare egetræets smukke overflade, behandler vi det med olie, der giver træet en vandafvisende overflade. Olien fungerer som en slags imprægnering, der beskytter træet mod smuds og udtørring.

Spørgsmålet er så, hvilket udtryk du gerne vil have over tid. Foretrækker du en lys overflade, en mere gyldenbrun lød — eller ønsker du så vidt muligt at bevare det ubehandlede look?

Det kan vi styre med den olie, vi mætter træet med. Her kan du vælge mellem:

Klar olie giver træet en hård og slidstærk overflade. Den kan også bruges til at friske træet op, hvis det ser lettere slidt ud. Når olien tørrer, bliver træet lidt mørkere, men det bevarer sin naturlige glød. Invisible olie bevarer et ubehandlet look på lyse træsorter. Olien giver træet en vand- og smudsafvisende overflade, og du kan også friske overfladen op, hvis den er blevet lidt træt. Hvidpigmenteret olie giver egetræet et lysere udtryk, som du kan vedligeholde ved at behandle overfladen med jævne mellemrum.

et køkken i massiv eg bordeaux linoleum og egetræ er udtrykket i dette køkken
egetræskøkken

Massivt egetræ eller egetræsfinér?

Umiddelbart tænker du måske, at et massivt egetræskøkken må være det bedste. Men helt så enkelt er det ikke altid.

Egetræ er et naturmateriale, der arbejder. Jo større flader, jo mere kan træet arbejde, og derfor kan det være en fordel at vælge fineret eg til låger og større flader. Dermed undgår du spændinger i træet, som kan få det til at trække sig ud af facon.

Fineret eg er helt tynde skiver som er skåret ud af træet. Det bliver herefter sat på en basisplade, for eksempel en MDF-plade. På den måde vil en låge i egetræsfiner ikke miste sin form, hvis den bliver påvirket af kulde, varme eller ændret luftfugtighed.

Hos os benytter vi kun håndskåret træfinér, som er knivskåret fra samme træ. Det giver dig et roligt og harmonisk udtryk, hvor åretegninger og nuancer passer sammen — også på langs af hele dit køkken.

Skufferne i dit egetræskøkken er altid af massivt egetræ med synlige tapsamlinger, der vidner om et gedigent og præcist snedkerarbejde. Vi laver både de klassiske samlinger med fingersinker og de smukke svalehalesinker, som er den stærkeste og mest traditionsrige kvalitetssamling.

Dit egetræskøkken har en lang levetid

Træ er et materiale der holder længe, bare du giver det lidt kærlighed undervejs.

Fineret eg er nemt at rengøre med en fugtig klud og tåler almindeligt rengøringsmiddel. Bare husk, du ikke må benytte rengøringsmidler med slibemidler eller nylonsvampe. Det vil ridse overfladen eller give et mat udtryk.

Hvis det massive træ udsættes for større mængde vand eller væske, er det vigtigt, du hurtigt tørrer det af med en klud. Ellers vil der opstå pletter. Til daglig er det fint blot at tørre det af med en klud, der er vredet op i vand tilsat et mildt rengøringsmiddel.