Køkkenskaberne siden 2006 | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
martin og malene i tegnestuen

Køkkenskaberne siden 2006

Grundlæggerne bag Køkkenskaberne

Køkkenskaberne blev etableret i år 2006 af parret Martin Helm og Malene Hattens. Malene er uddannet inden for designledelse og har designet alt fra herretøjskollektioner for store danske og internationale beklædningsvirksomheder til øletiketter og små tilbygninger.

Siden virksomhedens begyndelse har Malene været kreativ ansvarlig. Hun er i dialog med kunden under hele processen og har gennem tiden designet uanede mængder af unikke og smukke snedkerløsninger. Hvert møbel tager udgangspunkt i det enkelte hus og den enkelte kunde. Ingen projekter har derfor været ens. I dagligdagen tager Malene sig af produktudviklingen og har øje for de nyeste tendenser inden for formgivning, materialer og teknologi, hvilket løbende bliver anvendt til nye designs.

Martin er uddannet lærer og autodidakt møbelsnedker. Inden Køkkenskabernes begyndelse har han istandsat adskillige huse. Han har bygget mere end 100 køkkener, så det er stadig ham snedkerne går til, når der er en udfordring, der skal løses.

I dag er han ansvarlig for økonomi, indkøb og projektsalg. Det er også Martin, der har kontakten til vores erhvervskunder, mellemhandlere og leverandører. Martin fungerer også som byggeleder på de projekter, hvor vi har ansvaret for byggestyringen. Du vil støde på ham under gennemgang og aftale af hvidevarer, ved opmåling samt ved byggemøder angående el- og vandinstallationer. Han er ligeledes den, der besvarer mere tekniske spørgsmål, enten fra dig eller dine håndværkere.

new yorker lejlighed
new yorker køkken
gammel case med skrivebord under skråvæg
new yorker lejlighed
new yorker køkken

Siden 2006

I år 2004 købte parret et byhus i Odense, som var delt op i flere lejligheder. De slog lejlighederne sammen til et hus bestående af stue, 1. sal, 2. sal og tagterrasse. Da hele huset bestod af mange trapper og få rum på hver etage, blev udgangspunktet for indretningen, at lyset kunne flyde uhindret gennem rummene. Dette betød, at alt hvad der kunne gemmes af vejen skulle skjules bag låger, hvor skabe under trapperne blev en del af rummenes konstruktion. Disse løsninger kunne ikke købes færdiglavet.

Dengang fandtes der ikke små snedkerier, der kunne hjælpe med den type opgaver. Så parret byggede det hele selv.

De kreative løsninger til husets praktiske udfordringer inspirerede venner og bekendte i en sådan grad, at flere kontaktede dem for at få hjælp til at indrette diverse rum, renovere huse og udføre andre specielle opgaver.

Meget hurtigt var det ikke kun bekendte, der kontaktede dem. Der var så mange spændende opgaver, at der ikke var nok timer i døgnet.

I 2006 blev det til firmaet Køkkenskaberne, som siden da har designet og snedkereret individuelle og unikke løsninger til alle former for boligindretninger. Otte år efter opstarten blev der hvert år ansat en ekstra medarbejder. I dag er vi 10-12 meget engagerede medarbejder, der kender hinandens faglighed og forcer særdeles godt. Vores strategi er at holde virksomhedens størrelse på et niveau, hvor vi kan bruge energi og erfaring på at raffinere, forfine og optimere.

Køkkenskaberne teamet

Køkkenskaberne i dag

Vi holder til i hjertet af Odense, hvor vi både designer og bygger møblerne. Tegnestuen ligger i en 300 m2 historisk villa på Absalonsgade. Her kan du se eksempler på den fine danske tradition, vi er vokset ud af: Mødet mellem snedkerhåndværk og design. Vores urbane snedkeri ligger lige i tegnestuens baghave, i en bindingsværksbygning fra 1911.

Den korte afstand mellem tegnestue og snedkeri er både fysisk og mental. Vi designer og bygger tingene fra bunden hver gang, og inspirationen går absolut begge veje. Her kan vi hurtigt afprøve nye teknikker og materialer - noget, som ellers nemt bliver ret omstændigt