Køkkenskaberne huset | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
facaden af køkkenskaberne huset

Køkkenskaberne-huset

Gennemgribende renovering af historisk villa

Vi holder til i hjertet af Odense, hvor vi både designer og bygger møblerne. Tegnestuen ligger i en 300 m2 historisk villa på Absalonsgade. Fra baghaven kan vores urbane snedkeri tilgås, der er huset i en bindingsværksbygningen fra 1911.

Vi har haft snedkeri på Allégade siden år 2013. I år 2018 fik vi mulighed for at købe villaen på Absalonsgade. Villaen byggeår er 1886 og er et typisk historicisme-hus.

Inden vi flyttede tegnestuen til adressen i år 2019, istandsatte vi den gamle villa fra kælder til kvist med lækre Køkkenskaber- løsninger og med stor respekt for arkitekturen.

Da vi købte huset, blev det brugt til udlejning og havde hele 13 lejemål. Indvendigt var huset senest renoveret i 70’er-stil med sænkede, mørke lofter og vandskader. Vi måtte derfor skralde helt ind til kernen. Under renoveringen var det tydeligt, at kun de rå ydervægge og det smukke loft i stueetagen, kunne bevares.

snedkeriet bag tegnestuen

Køkkenskaber-huset i dag

I dag bliver huset brugt som tegnestue, og er indrettet med Køkkenskaber-løsninger fra kælder til kvist. Huset har givet os en unik ramme til at vise, hvordan vi arbejder. Al inventar lige fra skriveborde, badeværelsesløsninger, vinrum, indbyggede skabe, spiseborde, radiatorskjulere til døre og gulve, har vi skabt. Her kan du opleve, hvordan designet både kan anerkende det historiske særkende - og gå hånd i hånd med det funktionelle.

Du kan se de svungne linjer i nye fortolkninger - og hvordan det organiske er i tæt dialog med nutidens stramme look og funktionelle krav. Dette ses bl.a. i køkkenet på stueetagen. Øens buede og runde former er med til at fremhæve de bevarede detaljer fra husets oprindelse, der som loftsmaleriet, er tro mod husets arkitektoniske stilperiode med organiske former. Det er sådan, vi arbejder - med et stilsikkert blik for rammerne og med et lige så stort øre for, hvad du vil elske at bo og leve i.

vinkølkeskab
glasdør ind til tegnestuen
køkkenskufferne i huset
tegnestuen i køkkenskaberne huset
køkkenet i køkkenskaberne huset
førstesalens kafferum
vinkølkeskab
glasdør ind til tegnestuen
køkkenskufferne i huset
tegnestuen i køkkenskaberne huset
køkkenet i køkkenskaberne huset
førstesalens kafferum

Synergi på tre etager

Tegnestuens tre etager har forskellige formål. På stueetagen sidder vores designere, og det er typisk her, vi holder designmøderne. Førstesalen er lejet ud til et arkitektfirma og et advokatbureau, der specialiserer sig i ejendomsudvikling. I vores lejere finder vi god faglig sparring, så vi kan øge kvaliteten i vores rådgivning.

I kælderetagen har vi flere tegnestuepladser, som bliver benyttet af det øvrige personale. På denne etage udstiller vi desuden vores SkabRum møbler, som særligt bliver anvendt til mellemhandlere og projektsalg.

SkabRum er vores mere standardiserede brand med et fast design, som kan tilpasses i materialer og størrelser.

Køkkenet i kælderetagen er samlingspunktet for alle Køkkenskaberne-medarbejdere til frokosttid. På lune dage rykker spisepausen ud i den aflukkede baghave, som også danner perfekte rammer om den årlige sommerfest, hvor hele huset, plus familier, samles.

tegnestuen
trappen til førstesal
frokostsalen i huset
haven bag ved huset
malene i tegnestuen
tegnestuen
trappen til førstesal
frokostsalen i huset
haven bag ved huset
malene i tegnestuen