Snedkerkøkken i massiv egetræ og bordeaux linoleum | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
koekken oe i eg med indbygget skamler

Snedkerkøkken i massiv egetræ og bordeaux linoleum

Kendetegn: skuffer i massiv egetræ med synlige svalehale-samlinger. Gennemgående åreforløb - de 3 skuffeforløb består af hver sin egetræsplanke. 60'er tilbygning. Runde fræsede greb og linoleum i farven Burgundy.

Til denne 1960'er tilbygning, har vi skabt et køkken i massivt egetræ og bordeaux linoleum, der sammen med de runde fræsede greb passer perfekt til 60'er arkitekturen.

Det oprindelige hus er bygget i 1930’erne med højt til loftet.
Tilbygningen, hvor køkkenet er placeret, er bygget i 60’erne og typisk for dette årti, er der her en noget lavere loftshøjde end i det oprindelige hus. Hele den ene side af tilbygningen består af vinduer fra gulv til loft, hvilket gør at rummet er, lyst trods den lave loftshøjde.

Du kan kompensere for lav lofthøjde ved at indrette med:

Højskabene, der består af køleskabe og kaffeskab, er derfor bygget ind i husets viktualierum. De er tegnet, med hver deres ramme i massiv eg, der kun stikker 5 cm ud fra væggen. Når de bordeaux-farvede linoleumsfronter lukkes, flugter de med rammen og giver en rolig overflade, uden at forsvinde helt, som en hvid front ville gøre.

Linoleum er ikke kun et smukt materiale, men super praktisk for en børnefamilie. Linoleum er blødt at røre ved og efterlader stort set ingen fingeraftryk og er antibakterielt. 

En anden praktisk og børnevenlig funktion er skamlerne i øen, der kan placeres inde i rammen, når den står på rengøring.

Køkkenøen i massiv egetræ med runde fræsede greb og fronter med gennemgående åretegninger, har en 6 mm massiv stålbordplade. Stålplade og vask går i ét, hvad er smukt og praktisk.

Da især een person i familien er lidt højere end gennemsnittet, har køkkenet har en arbejdshøjde på 95 cm. I stedet for at tilpasse højden i soklen, har vi gjort de 2 nederste skuffer 5 cm højere hvorved  familien vinder mere opbevaringsplads.


Materialer

egetraeskoekken
praktiske detaljer i et koekken
linolem og egetraes koekken
koekken oe i linoleum og egetrae