køkkenskaberne logo
Shakerkøkken i almue blå farve

Shakerkøkken i blå toner

Da villaen fra 1926 skulle føres op til nutiden, ville det være et typisk år “2020-greb” at slå vægge ned og åbne for det store køkkenalrum. Men nej; beboere elsker husets historie og de mange rum. Så kunsten var at skabe et køkken, der kunne smyge sig næsten ubemærket ind, og samtidig puste nyt liv i de smukke gamle rammer.

Blåt snedkerkøkken med kant

Helt i husets ånd faldt valget på et snedkerkøkken i shakerstil — med rene linjer og smukke blå fyldningslåger. Men hvilken blå? Her skulle der ikke mindre end 12 farveprøver til, før vi landede på den rette støvede almueblå. En stilfærdig farve, der fremhæver husets historie på smukkeste vis.

En af de store stuer blev til det nye køkken. Den smukke stuk skulle bevares, og af den grund blev højskabene ført gennem væggen til den tilstødende spisestue og gjort til en del af en indbygget reol. Køkkenet med fronter i carboniseret bambus med massive greb, er 5,6m langt. For at undgå en grim samling er granitbordpladen samlet omkring den speciallavede vask med stålforkant.

Hvor de almueblå låger med brunerede messinggreb skruer tiden tilbage, er der anderledes nutid og fremtid i køkkenets øvrige valg: Hvidevarer i rustfrit stål, bordplader i sofistikeret sort marmor og ikke mindst: Massivt egetræ i kompromisløs snedkerkvalitet. Egetræet titter frem, så snart man kigger ind bag de malede låger, og det giver køkkenet en levetid langt ud over det sædvanlige.

Materialer

Køkken med fyldningsfronter
køkkenalrum med bænk og radiatorskjuler
blå køkken skuffer
marmor bordplade
køkken med udsigt over haven

Mere lys og en hyggekrog

Et køkkenalrum blev det ikke. Men med lidt snilde blev der alligevel listet lidt mere lys, en siddeplads og et par ekstra kvadratmeter ind i det nye køkken. Lyset vælder nu ind, både gennem nye større vinduer og fra indgangen, hvor en halvvæg blev fjernet. I hjørnet fik køkkenet en hyggekrog i stedet for et indbygget skab. Bænken har en hynde i kernelæder, og der er praktisk plads til opbevaring både under bænken og i skabet under loftet. Med den enkle magasinholder er kogebøgerne også altid inden for rækkevidde.

Indbygget reol skaber hygge

Den største forandring var nok, at et uudnyttet gennemgangsrum blev inviteret med ud i køkkenet. Det gav ikke bare lidt mere plads - her fik huset også en indbygget reol, der nu giver masser af personlighed i rummet. Reolen har samme blå farve som køkkenet og fungerer som en stor sættekasse. Så her kan husets ejere skabe skiftende udtryk med bøger, kander og keramik.

integreret opvaskemaskine
køkkenskuffer i eg og blå front
integreret reol
lille bænk i køkkenet
køkkenbordsmarmorplade
blå fyldningsfronter til køkken
blåt køkken i shaker stil
greb i bruneret messing