Ny teknologi og gamle snedkertraditioner | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
hvidt køkken med eg, marmor og højskabe i blå

Ny teknologi og gamle snedkertraditioner

Kendetegn: Massive overfalsede fronter af skuffer i massiv eg med gennemgående åretegning. Thermobøjet Meganite, buede hjørner, organiske former, kannelerede fræsninger. Blå /grøn højskabsvæg med nostalgisk profil, messing og quartzite.

Da beboerne i dette hjem ikke er bange for farver og bestemt ikke bryder sig om at indretningen bliver for ensformig, gik opgaven ud på at skabe et køkken, der, ud over at passe til arkitekturen på den smukke gamle villa, også skulle have kant og larme lidt. Derudover skulle der være meget ovn- og køleplads og to vaske, så man uden problemer kan arbejde flere i køkkenet.

Resultatet er denne smukke kombination af massivt træ, den buede køkken- ø og de klassiske fronter på højskabsvæggen i kombination med den meget smukke quartzite bordplade.

De forskellige materialer og farver skaber sammen en integreret helhed.

Øen

Der fungerer som midtpunkt, er konstrueret af matsleben Meganite, som er et smukt og mat materiale med en homogen overflade, som gør materialet både hygiejnisk og rengøringsvenligt. Meganite er desuden formstabilt og utroligt holdbart. Øens ende er buet og alle fronter er riflede, hvilket skaber den kannelerede tekstur, der tilfører dybde til overfladen. Derudover afspejler det tendensen til, at vi ønsker taktile overflader, former og materialer i vores hjem. Det kan samles med næsten usynlige fuger

Øens korpus og indvendige skuffer er lavet i eg, hvilket skaber referencer til den massive køkkenlangside ved vinduet, hvor kogepladen og den ekstra vask er placeret.

Langsiden

Er bygget op af en ramme med massive overfalsede skuffer i eg. Normalt vil det være nødvendigt med en påsat fineret front for at skjule korpus og rammer, men her har vi vendt skuffen…

— så svalehalesinkerne vender mod siden i stedet for frem. Dét at de tappede samlinger er skjulte, giver køkkenet et underspillet, eksklusivt udtryk overfalsningen gør, at de massive fronter dækker korpus og støder op ad hinanden, hvilket fremhæver den flotte gennemgående årestruktur.

Køkkenets messinggreb, vask og fittings spiller smukt sammen med de gyldne jernaflejringer i den grønne Quartzite bordplade.

Højskabsvæggen

Der indeholder reol, køl, frys og ovn, har fronter med en nostalgisk profil i en mørk blå-grøn farve. De samme fronter går igen i familiens klædeskabe på førstesalen.

Højskabsvæggen indeholder desuden et pantryskab. I gamle dage var der i forbindelse med de fleste køkkener et spisekammer eller et fadebur. Moderne boliger har ofte en åben planløsning, og diverse renoveringer af gamle huse har betydet, at disse små viktualierum med tiden er forsvundet. Selvom vi i dag har køleskabe har de fleste familier stadig brug for et let tilgængeligt sted til at opbevare mad og andre køkkenting. Pantryskabet er et spisekammerskab, der ud over at være praktisk, tilføjer en smuk designfunktion til dit køkken. Udefra smelter det sammen med de øvrige skabe, men når du åbner det, ses de lækre opbevaringsfunktioner som smalle hylder og små skuffer.

Materialer

afrundet hjørner i køkken
marmor eller quartize køkkenbordplade
højskab fra gulv til loft
spiseplads i køkkenet
koekken ø med spiseplads
spisebord i køkkenet til den lille familie
pantryskab med ekstra opbevaring