Nutidigt massivtræskøkken med slanke rammer | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
Køkken i røget bygget i forramme

Nutidigt massivtræskøkken med slanke rammer

Kendetegn: Et nutidigt rammekøkken, front trukket tilbage fra korpus, greb syner at være en del af rammen, contemporary kitchen, massivtræ

Huset, du ser, er én af de mange små arbejderboliger, der skød op under industrialiseringen, i en tid, hvor der boede mange mennesker på meget lidt plads. Det har ændret sig markant og familien her råder både over for- og baghus. De 2 huse er bygget sammen med en gang, der også fungerer som entré. Husene og mellemgangen omfavner en lille gårdhave, hvortil der også er udgang fra køkkenet.

Selve køkkenøen, placeret i det oprindelige for-hus, er en kompakt ø, der indeholder både vask og kogeplade. Øen er gjort ekstra høj og det samme er skufferne. Flere af disse indeholder indvendige skuffer, der er usynlige når fronterne er lukkede.

For at give øen et så kompakt og enkelt udtryk som muligt, er alle materialer holdt i røget eg, som sammen med de dybe slanke rammer giver møblet karakter og kant.

Et massivtræskøkken er typisk kendetegnet ved at skuffernes tapninger er synlige. Her har vi vendt skuffen om, så de lækre snedkerdetaljer får en diskret, underspillet rolle, og derved sikrer plads til den slanke ramme, som giver dette køkken en nutidig karakter. Derved får rammen, der er en kombination af køkkenets korpus og greb, en fremtrædende rolle. Rammens dybde giver plads til et skjult greb i den øverste liste, som er en del af skuffen.

Materialer til køkken øen

Materialer til højskabet

Mellemgangen har store vinduespartier mod gårdhaven, og overfor de store vinduer er en skabsvæg fra gulv til loft og væg til væg indbygget. Skabsvæggen indeholder alt fra overtøj til støvsuger. Højskabene tættest på køkkenet indeholder køl, frys og kolonialskab. For at skabe en ensartet flade er alle skabe med fronter og sokkel i grågrøn linoleum kun afbrudt af et par enkelte greb på køle- og fryseskab.

indgang til køkken fra gang
forramme køkken med bruneret messing
køkkenskuffer i røget eg
greb indbygget i rammen
massivt greb
indsats i køkkenskuffe