Moderne landkøkken i valnød, Quarzite og messing | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
køkken i valnød
valnød køkken

Moderne landkøkken i valnød, Quarzite og messing

Kendetegn: valnød,en kombination af skuffer, åbne reoler og fritstående hvidevare, stål, messing og *Quarzite.

Huset her består af 2 nybyggede længer midt i et fredet naturområde med mark og skov. Den nærmeste bygning er en gammel lade der er behandlet med **trætjære og netop den lade skulle komme til at bestemme, hvordan huset her skulle se ud.


Materialer

messing

Naturen er inviteret indenfor. Både på grund af af de store vinduer, der gør at lyset kommer gennem huset fra alle sider, men også de bygningsmaterialer der er valgt er helt naturlige med rå betongulve, listelofter og skydedøre i lyse træsorter.

Farvetonen i valnød-køkkenet passer perfekt til den udendørs beklædning, men bortset fra den detalje, var enkelthed og rene linjer ikke efterspurgt, da vi sammen med bygherre skulle tegne køkkenet - nærmere det modsatte. Køkkenet her skulle være et mad-værksted, med synlige funktioner og god sammenhæng med det øvrige rum, derfor er:

Det hele fungerer super godt og er både uhøjtideligt og afslappet men stadig smuk, enkelt og klart i udtrykket.

* Trætjære har været en vigtig del af den nordiske bygningskultur siden vikingetiden. I sidste halvdel af det 20. århundrede var trætjæren på vej ud af markedet, men efter at man genopdagede dens gode tekniske egenskaber, har trætjæren atter opnået en stor udbredelse til vedligeholdelse af bygninger.

** Den stærke natursten er modstandsdygtighed over for syrer. Quarzit vil ikke ætse fra syrer som citronsaft, eddike eller andre normale syre der bruges i et køkken, og quartzite er modstandsdygtigt overfor ridser fra normale køkkenredskaber.

hylder i køkken
bordplade i quarzite
valnød