Køkken i overfalset massiv eg | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
Køkken i eg og linoleum i en villa fra 1960

Køkken i overfalset massiv eg

Kendetegn: Massive overfalsede fronter, skuffer i massiv eg, linoleum og quartzite

Køkkenet her møder du i en 60’er-tilbygning til en ældre villa. Tilbygningen bestod oprindeligt af 2 rum; en stue, der vendte mod haven og et køkken, der vendte mod vejen. Køkkenet fungerede også som entré, - eller nærmere, det fungerede ikke at gå direkte ind i køkkenet udefra, da der meget hurtigt lå sko, jakker og tasker på køkkengulv og bordplader. Blandt andet derfor var det nødvendigt at ændre på ruminddelingen.

Resultatet blev, at den væg, der tidligere opdelte køkken og stue, nu er rykket frem mod hoveddøren og danner ramme om en entré med indbyggede skabe, der sammen med bænken i massiv eg sørger for opbevaring til familiens overtøj og sko. (Se indbyggede skabe og bænk i eg) Det resterende rum er blevet til køkken, spisestue, klaverstue og bibliotek, alt sammen med den smukkeste udsigt, der kan opleves gennem det nye store vinduesparti. (Se Kombineret vinduesramme, radiatorskjuler og siddeniche)

60’er arkitekturen var med til at bestemme køkkenets udseende, hvor valget faldt på materialerne eg, linoleum og quartzite.

Køkkenøen og kogenichen er bygget op af en ramme med massive overfalsede skuffer i eg. Normalt vil det være nødvendigt med en påsat fineret front for at skjule korpus og rammer, men her har vi vendt skuffen, så svalehalesinkerne vender mod siden i stedet for frem.

Det at de tappede samlinger er skjulte, giver køkkenet et underspillet, eksklusivt udtryk. Overfalsningen gør, at de massive fronter dækker korpus og støder op ad hinanden, hvilket fremhæver den flotte gennemgående årestruktur.

Højskabsvæggen, der indeholder reol, køl, frys og kaffeskab, syner at den forsvinder ind i væggen. Alle korpusser er i fineret eg. Fronterne er i grå-grøn linoleum, der spiller smukt sammen med den grå-grønne Quartzitebordplade.

Materialer

Køkkenø med siddepladser
køkkenkogeplade
køkken i fineret eg
køkkenskuffe med fræset greb
qooker i bruneret messing
køkkenskuffe indsats
udtræk i køkkenskab for mere plads
foldedør i køkkenet
køkkenbordplade i Quartzite