Snedkerkøkken i eg og blå linoleum | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
Snedkerkøkken i eg og blå linoleum

Snedkerkøkken i eg og blå linoleum

Kendetegn: fronter i lodret fineret eg og linoleum i farven Smokey Blue, naturens farver er inviteret indenfor.

Køkkenet er ikke bare et mentalt hjerte i det nybyggede fritidshus. Det er også et velbesøgt samlingspunkt mellem husets to fløje. Og det er rummet, der forbinder inde med ude. Her står man omgivet af glas på begge sider, så blikket kan søge mod havet på den ene og mod både marker og skovstrækninger på den anden.

Det fik os til at invitere omgivelserne indenfor: Med et egetræskøkken, der nærmest rejser sig naturligt op af husets gulve — og med en køkkenø i støvet mørkeblå linoleum, der hilser fra både himmel og hav.

Det aktive madværksted

Køkkenet er ikke blot til pynt. Det er et særdeles aktivt madværksted for beboerne — langt fra storbyens take away og tæt på naturens store spisekammer. Så opgaven var også at skabe plads til hylder, skuffer og praktiske funktioner i et rum, der kun har to korte endevægge — og er skåret igennem af ikke mindre end tre ganglinjer.

Derfor falder køkkenet i tre sektioner: En funktionel niche, hvor mikroovn, kaffemaskine og ovn bliver løftet op i praktisk arbejdshøjde. En stor køkkenø med en robust bordplade i rustfri stål og plads til mange kokke. Og en endevæg med delvist indbyggede reoler. Her har køkkenskriveren også fået sin egen bænk, indrammet af egetræ og med kig til stuen.

Smukke og praktiske overflader

Både egetræ og linoleum er organiske materialer, der ikke bare er behagelige at røre ved — de bidrager også til en blød og hyggelig stemning i rummet. Dertil kommer, at linoleum er praktisk i køkkenet: Det er antibakterielt, og det bevarer sin matte overflade stort set uden fingeraftryk. Også i et køkken, der bliver brugt flittigt.

Fronterne i linoleum og egetræ har de samme fræsede greb — med indlagt linoleum i linoleumsfronterne, så grebene visuelt falder ind i skuffefronten. Køkkenøen har en 6 mm massiv stålbordplade, hvor stålplade og vask går i ét — smukt og meget nemt at holde.

Materialer

Køkkenskab i eg
Køkken i linoleum
Køkkenskab i linoleum
Højskab i eg
blåt køkken
Åbent køkken