Køkken i eg | fineret i den retning træerne vokser
køkkenskaberne logo
koekken i eg og granit

Køkken i eg - fineret i den retning træerne vokser

Kendetegn: Fremstår som et samlet møbel i samklang med husets øvrige materialer. Eg, lodret finér og lange fræsede greb. Et gennemført snedkerkøkken.

Køkkenet i dette hus er placeret med direkte udgang til terrassen, haven og herefter skoven. Til modsatte side er der åbent mod spisestuen kun adskilt af en pejs og skorsten, som typisk for denne type villaer er placeret centreret i huset. De brede ege-gulv-planker er gennemgående i hele huset. For at minimere materialevalget er køkkenet ligeledes med fronter i eg.

stort vitrineskab fra gulv til loft
koekken fronter i egefiner

Det indbyggede blå-grå vitrineskab

— er, udover at være optimal udnyttelse af pladsen, en hilsen tilbage til husets byggeår. Farven på skabet er afstemt med køkkenets bordplade.

Fronter: Her er fronterne lodret finerede i den retning, som træerne vokser, og åretegningen er gennemført fra front til front. Dette vil sige, at hver front er skabt og fineret præcis til dette køkken. Når vi laver finerede fronter bruger vi planskåret finér, som har en tydelig smuk åretegning, og hvor det er umuligt at snyde, forstået på den måde, at det vil fremstå meget tydeligt, hvis fronterne ikke har gennemgående åreforløb.

Finer er et naturmateriale dvs. udseendet af det enkelte træ afgør det endelige resultat. Derfor udvælger vi nøje, den finer vi bruger

Køkkenets bordplade er af Granit Belvedere. Belvedere har en fantastisk årestruktur, der minder om marmoreringen i marmor bordplader. Grundfarven er sort/mørk grå, der går rigtig flot sammen med den hvide struktur og jernaflejringerne, der fremstår guldfarvede.

Granit er et 100% naturligt materiale, som er stærkere end f.eks. marmor og let at vedligeholde.

Finér kan have utrolig mange forskellige udtryk – for at finde lige netop dette udtryk, er det vigtigt at vide, hvordan man skærer og sammensætter finér. Der er 3 gængse opskærings- og sammensætningsteknikker. Disse teknikker afgør, hvordan den finerede front kommer til at se ud.

Finer er et naturmateriale dvs. udseendet af det enkelte træ afgør det endelige resultat. Derfor udvælger vi nøje, den finer vi bruger vi bruger.

Finer teknikker


Materialer

granit og egetrae
indbygget cooker og granit
koekkenskuffer i egetrae