Douglas Køkken vs. rå beton | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
koekken haandbygget i bambus med stuk loft og sort reol

Douglas køkken vs. rå beton

Kendetegn: Douglas på sort MDF med lange fræsede greb. Æstetisk snedkerkøkken. Modernisme / Brutalisme, 70’erne, trælameller og beton. Køkkenet fremstår mere som et samlet møbel end et modulopdelt køkken.

Usminket brug af rå beton og synlige konstruktioner går ofte under betegnelsen ”brutalisme”. Brutalisme som arkitektur-begreb kommer fra fransk; ”béton brut”, der betyder rå beton, hvor der ofte også er synlige aftryk af forskallingsbrædder eller støbeforme. Brutalismens storhedstid lå i årene mellem 1950 og 1970. Stilen var et opgør mod det pæne og polerede, den tager udgangspunkt i det rå og utilsløret fremviser den konstruktion og materialer.

Huset her er helt nybygget, men der er ikke den store tvivl om at det med sine rene, geometriske bygningsdele, brug af store glasflader og frem for alt, upudset beton er inspireret af brutalismen.

…men i en mild form. De mange hårde flader er blødt op. De vægge der ikke står i rå beton, er beklædt med Douglas planker, det samme er en stor del af gulvbelægningen.

De smukke listelofter, der består af en sort dug og lyse trælameller sørger for en fantastisk blød og dejlig akustik.

Det store køkkenrum, med kig til dagligstuen der ligger et niveau oppe, er rigt på arkitektoniske oplevelser med skift i lys og materialer.. en pejs i mursten hér, en rå betonvæg dér og det smukke bløde Douglas gulv som gennemgående element.

Arkitekturen er generelt generøs med pladsen og med det landskab, som omgiver huset. 

Vi har skabt inventar med fronter i samme træsort som gulv og, listeloftsudtrykket går igen i grebet, den sorte matte farve på vinduesrammerne føres videre i linoleumsfronterne på højskabe.

På denne måde får man ikke et tidsløst køkken, men et køkken der funktionsmæssigt lever op til den tid vi lever i og udtryksmæssigt spiller perfekt sammen med husets arkitektur. Når materialer og udførsel gør at møblerne er i høj kvalitet, så har man en løsning der holder i mange mange år.


Materialer

koekken med fransk doer og stuk
koekken med fransk doer og stuk
koekken med fransk doer og stuk
koekken med fransk doer og stuk
koekken med fransk doer og stuk