køkkenskaberne logo
Køkken i kartoffelrækkerne i flotte snedkerdetaljer

Snedkerdetaljer og Nostalgi i Kartoffelrækkerne

Kendetegn: klassisk malet forrammekøkken, overfalset front og nostalgi kombineret med massiv valnød med gennemgående åreforløb og gedigne snedkerdetaljer.

Det begyndte med et af Københavns karakteristiske kartoffelrækkehuse. Med små rum og mange af dem. Men det begyndte også med en børnefamilie, der egentlig drømte om have, luft og mere plads. Så hele den klassiske arbejderbolig fra 1876 - med alle sine skæve vinkler - skulle tænkes forfra.

Vi var med fra de første tanker og har skabt både køkken, bad og opbevaring til familiens nye hjem.

Fyldingskøkkenet puster liv i historien

Husets tre etager var oprindeligt indrettet til flere familier. Alligevel krævede planløsningen både mod og omtanke. For hvordan kunne vi skabe en luftig rummelighed på de små etager - og stadig holde liv i husets fine gamle sjæl?

I stueetagen blev løsningen at trylle fem små rum om til et åbent køkkenalrum, der slynger sig om husets oprindelige skorsten. Ud over et køkken med god plads til opbevaring er der en lys spiseplads og et hyggeligt loungehjørne med udsigt til både køkkenet, søerne og pejsen.

Køkkenet er også rummet, der fortæller husets historie. Med klassiske fyldingsfronter og en smuk, lys blågrå farve, der leder tankerne tilbage til tidligere tiders køkkener. Et meget personligt valg, der samtidig fremhæver køkkenøen i varm massiv valnød.

Som prikken over i'et er køkkenets greb, armatur og sokkel fremstillet i bruneret messing. Det har en levende glød, der understreger nostalgien i de nye rammer.

kig fra køkkenet til hyggelounge
køkken ø i lysegrå
køkken i gråt og valnød
skabe i lysegrå
skuffer i blågrå fronter
køkken i valnød
bordplade i stål
skuffer i valnød
køkken i valnød og bordplade i stål

Opbevaring med charme

Opbevaring er ikke bare praktisk. Den kan også understrege husets historie og stemning, og den kan skabe sammenhæng med den øvrige indretning.

Vitrineskabet ved spisebordet blev hurtigt en yndling. Her er plads til det smukke service foroven, mens andre mindre dekorative ting gemmer sig bag de lukkede låger forneden.

Stor opbevaring i det lille soveværelse

Gamle huse har mange kroge. Og i soveværelset passede det lige med et rummeligt skab i det indhak, der var ved siden af sengen. Skabet har låger i krydsfiner og lækre greb i kernelæder.

vitrineskab i hjørnet af spisestuen
skabsmoduler til ekstra meget opbevaring
vitrinskab i glas og fyldningsfronter

Varme på det hvide badeværelse

Den varme glød fra køkkenøen genfinder vi på 1. sal. Her har det hvide badeværelse fået et smukt møbel i massiv røget eg og armaturer i messing.

En alternativ boghylde

I stedet for en bred boghylde har det lille kontor fået en elegant magasinholder. Her kommer husets smukke bøger til deres ret bag en rem af kernelæder.

bad i røget eg
magasinholder
skrivebord i krydsfiner og messing samt magasinholder