I pagt med naturen | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
lille sommerhus i naturen

I pagt med naturen

Kendetegn: Natur, fristed, enkelthed, røget eg og bruneret messing

På en lille dansk ø ligger dette enkelte sommerhus lige ned til vandet og med et åbent englandskab som bagtæppe. Huset af natursten er bygget på naturens præmisser og omfavner derfor nænsomt sine omgivelser. Vi har haft fornøjelsen af at designe inventar til dette fine hus tegnet af Ginnerup Arkitekter.

Sommerhuset på i alt 55 m2 er designet med en enkel grundplan. Set fra gavlene opleves huset som et kvadrat, hvor en trekant er indskrevet i form af et skifertag.

Inde i huset går dette kvadrat igen i form af en kasse, der indeholder køkken-højskabsvæggen, klædeskab, teknikskab, entré og badeværelse. Over kassen er der åbent til kip.

Det blev vores opgave at skabe inventaret til denne kasse. Fokus har været at optimere pladsen og holde materialevalget så enkelt og naturligt som muligt.

Derfor blev alle skabenes fronter skabt i røget eg, fineret i den retning træerne vokser, hvilket understreger højden i rummet. Det røgede eg og brunerede messing sammen med Ølandsflisernes rødbrune toner, der changere over i grå, giver et varmt og naturligt udtryk i et subtilt samspil med husets meget enkelte og spartanske indretning.

lysindfald i køkken
stort rum til køkken med meget højt til loft
panorama udsigt fra køkken
panorama udsigt fra køkken
panorama udsigt fra køkken