Fritidshus mellem skov og hav | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
et linoleumskøkken i egetræ og blå linoleum

Fritidshus mellem skov og hav

Kendetegn: I et fritidshus skal naturlige materialer spille sammmen med de omgivende vider. Den støvede blå linoleum og egetræet lægger tæt op af den omgivende skov og havet som ligger i nærheden.

Man er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er naturen, der spiller hovedrollen i det nybyggede fritidshus. Huset ligger højt placeret på randen af en af Danmarks mest markante kystklinter, og skovbevoksningen gror vildt på to naturlige kløfter, der mødes i et kildevæld i bunden. Set fra toppen af klinten er kigget langt - til klitter og hav på den ene side og til marker og skov på den anden.

 

Indenfor er man behageligt i læ for vestenvinden, men naturens materialer og farver følger med. De store vinduespartier giver en næsten umærkelig overgang mellem inde og ude. Lyse egetræsgulve og listelofter skaber bløde, behagelige rammer. Og de mange generøse kig til hav og himmel forærer os en farveskala, der kan leve videre i husets inventar.

Alt begynder i køkkenet…

Huset er indrettet med to parallelle fløje, der er forbundet af et helt transparent køkken. Her er udsigten fuldstændig uforstyrret mod både nord og syd, og timerne flyver lige så uforstyrret af sted. Kun afbrudt af en fasan, en hare eller en flok rådyr, der kigger forbi i ny og næ.

Så det er også her - i husets centrale rum - indretningen tager sin begyndelse. Med et snedkerkøkken i egetræ, der nærmest rejser sig naturligt op af husets gulve - og med en køkkenø i støvet mørkeblå linoleum, der hilser fra både himmel og hav.

De to materialer - lyst olieret egetræ og smokey blue linoleum - går igen i alle aspekter af husets inventar. Fra entré og køkken til bad, opbevaring og småmøbler.

Tilsammen giver det huset et roligt og uprætentiøst udtryk. Her er det de rene linjer, det skiftende lys og samspillet med omgivelserne, der giver fornemmelsen af, at tiden går i stå. Takket være en kræsen snedkerkvalitet vil den fornemmelse holde i mange, mange år. Og det er vel den ypperste luksus, man kan få i et fritidshus.

Køkken i blåt linoleum og egetræsfinder
køkkenskab i åbent køkken med kig til stuen
badværelse med to vaske i egetræ og lavasten

Bademøbler i egetræ

I et hus med forskellige badeværelser er det bademøblerne i egetræ, der binder udtrykket sammen. I princippet det samme møbel - blot i forskellige størrelser. Tilpasset det enkelte rum og udført med samme fræsede greb som møblerne i resten af huset.

bryggers der fungere som både entre og garage

Entré med skjulte funktioner

Husets entré har fået en rummelig skabsvæg med ekstra højde og en garderobe. To af de dobbelte højskabe er indrettet med praktiske installationer: Det ene giver plads til både vaskemaskine og tørretumbler under en massiv bordplade i eg. Og det andet er indrettet som 'garage', hvor man kan skubbe skabslågerne ind i siderne. Her er der både vask, skuffer og hylder, så man kan skylle gummistøvler efter skovturen eller grønkål til aftensmaden. Efter brug kan garagen lukkes og gå i ét med de øvrige skabe.

et stort dobbelt klædeskab under en skråvæg

Plads til feriegarderoben

Under skråvæggen har soveværelset fået et dobbelt klædeskab med låger i fineret egetræ. Lågerne har samme fræsede greb, som vi finder i resten af huset, og de dybe fingertappede skuffer er i massiv eg.

et svævende sengebord i egetræ

Svævende sengeborde

I soveværelset blev sengebordene to helt enkle væghængte bogkasser, fremstillet i massiv eg og samlet med smukke svalehalesinker.

en skænk bygget i egetræ til et repos

Skænk på repos

Selv i et fritidshus kan man altid bruge ekstra opbevaring. Spil, duge, sengetøj, ekstra håndklæder - og den brede repos på førstesalen nærmest inviterede til en rummelig skænk. De massive skuffer er elegant samlet med svalehalesinker, og fronterne skaber et sammenhængende åreforløb på langs.

en bænk med mange funktioner

Fleksibel bænk

Bænken i massiv eg startede egentlig som et møbel til badeværelset. Men pludselig blev den forfremmet til stuemøbel. Og skænk. Det lille fleksible møbel i egetræ skaber nu fin sammenhæng til køkken, garderobe og bad - og hvem ved, hvor det finder sin næste plads i huset?