Badmøbel i douglas gran | Køkkenskaberne
køkkenskaberne logo
bad i douglas og beton

Badmøbel i Douglas

Kendetegn: Douglas med lange fræsede greb. Bordplade og ramme i Corian. Æstetisk badmøbel. Modernisme / Brutalisme, 70’erne, trælameller og beton.

Usminket brug af rå beton og synlige konstruktioner går ofte under betegnelsen ”brutalisme”. Brutalisme som arkitektur-begreb kommer fra fransk; ”béton brut”, der betyder rå beton, hvor der ofte også er synlige aftryk af forskallingsbrædder eller støbeforme. 

Brutalismens storhedstid lå i årene mellem 1950 og 1970. Stilen var et opgør mod det pæne og polerede, den tager udgangspunkt i det rå og utilsløret fremviser den konstruktion og materialer.

Huset her er helt nybygget, men der er ikke den store tvivl om at det med sine rene, geometriske bygningsdele, brug af store glasflader og frem for alt, upudset beton er inspireret af brutalismen.

På badeværelset hænger der nu et badmøbel med skuffer i Douglas og ramme i hvid Corian. Bordpladen, rammen og vasken er udformet i ét uden synlige samlinger, hvilket udover de praktiske fordele også komplimenterer husets rå materialer og geometriske former.


Materialer

badmøbel i douglas