koekken med fransk doer og stuk

Massivt egetræ med snedkerdetaljer

I dette parcelhus fra 60’erne, er der bygget til og om flere gange.

Typisk for 60’er huse er tagkonstruktionen lavet med gitterspær. Dvs. at loftshøjden i køkkenafdelingen er kun omkring 2,5 m., hvilket har gjort det muligt at bygge den fine højskabsniche til loft, og vi har kunne bruge en loftsemhætte der ligger i plan med loftet.

Spisestuen, der er placeret i forlængelse af køkkenet har, som det kan fornemmes på billederne, loft helt til kip, og sørger for et fantastisk og naturligt lysindfald til køkkenet.

Køkkenet i massivt egetræ med runde fræsede greb og fronter med gennemgående åreforløb, passer perfekt til 60’er arkitekturen. Den rustikke 30 mm. egetræsbordplade er samlet på smig og samtidig rammen der danner korpus omkring møbler og skamler.

En fin detalje, er den 2 mm. stålplade der er limet ovenpå egetræsbordpladen. Stålplade og vask går i ét, hvad er smukt og praktisk.

En anden praktisk funktion er skamlerne, der kan placeres inde i rammen, når den står på rengøring eller der er brug for ekstra arbejdsplads.

Derudover har vi bygget en lille hundekasse, som matcher til køkkenet, for hunden har jo en mindst lige så central plads i køkkenet, som resten af familien har.


Materialer

koekken med fransk doer og stuk
koekken haandbygget i bambus med stuk loft og sort reol
stue med indgang til koekken og fransk doer stue med indgang til koekken og fransk doer
stue med indgang til koekken og fransk doer